Gå till innehåll
Lindome BK
Lindome BK

GÅSAJAKTEN

Gåsajakten är en poängpromenad som alla vi medlemmar har hjälpts åt att arrangera sedan 1959. I drygt 60 år gick den av stapeln den första söndagen i november och dess namn kommer från det faktum att segraren vann en gås lagom till mårtensafton. Numera är promenaden tidigarelagd till den sista söndagen i september för det mildare vädrets skull och vinnaren får ett presentkort istället, men namnet har bestått och den är fortfarande en ljuspunkt i höstmörkret för Mölndalsbor i allmänhet och sin fanclub i synnerhet.

Varje år brukar runt 500 deltagare i alla åldrar ge sig ut på den natursköna slingan med start och mål vid Lindevigården. Längs vägen sätter klassiska 1-X-2-frågor allmänbildningen på prov medan fem stationer bjuder på poänggivande uppgifter, ofta med en rolig twist. Deltagarna har bland annat skopat upp en näve kulor ur en tygpåse med målet att komma så nära ett visst antal kulor som möjligt, kastat små bollar i stora hål och stora bollar i små hål, och endast fått använda magkänslan för att fylla ett dolt mätglas med helst exakt 60 ml vatten.

Halvvägs in i promenaden ligger vår anläggning och här kan deltagarna avnjuta hembakad fika, hamburgare eller korv med gött mos och ta del av ännu fler aktiviteter som exempelvis stövelkastning, fiskdamm, lotteri och givetvis bågskytte. I mån av tid ställer dessutom några av våra OS-skyttar upp på matcher mot dem som vill och vågar, men vi ger OS-skyttarna en måltavla med en lustig liten hake...

Publicerad: 2023-01-08

Senast uppdaterad: 2023-01-09

Författare: Sara

Besöks- och postadress
Norra Hällesåkersvägen 60
437 34 Lindome

Kontakt
lindome-bk@telia.com