Gå till innehåll
Lindome BK
Lindome BK

Lukas Jacobsson 7:a på fält-VM

En av våra tränare och flitigaste skyttar stod för en ny stark prestation när det svenska fältlandslaget grävde guld i USA.

Efter en hel vår och sommar av teknikslipning, materialoptimering, avståndsbedömning och lovande placeringar på uttagningstävlingar fick Lukas sin biljett till fält-VM i Yankton, där han representerade Sverige i juniorklassen för recurveherrar. Under kvalomgången samlade han ihop 314 poäng på den omärkta banan och 303 på den märkta – de svåraste banorna som han hittills har skjutit på enligt honom själv, vilket säger allt med tanke på att han tävlar ofta, både nationellt och internationellt.

Totalpoängen 617 gav honom en 9:e plats inför matchskyttet och trots den luriga blåsten inledde han det med en stabil seger (77-71) mot USA:s Matthew Schaefer, rankad 12:a. Härnäst väntade den 4:e-rankade Francho Rufas Morillo från Spanien som tyvärr drog det längsta strået den här gången och vann med 89-81. Lukas' tidigare matchvinst innebar dock att han förbättrade sin kvalplacering och slutade på en 7:e plats. På sin fältmeritlista har han bland annat redan medaljer från junior-SM och ett lagguld från junior-EM, och vi kan bara gratulera till ännu ett fint resultat!

Publicerad: 2022-10-10

Senast uppdaterad: 2023-11-15

Författare: Sara Miric-Smojver

Besöks- och postadress
Norra Hällesåkersvägen 60
437 34 Lindome

Kontakt
lindome-bk@telia.com